Plemena papoušků – kakaduovití

Nejmenším zástupcem je korela chocholatá (Nymphicus hollandicus) a papoušci obývající Oceánii, Indonesii, Austrálii a Filipíny.Jejich typickým znakem je chocholka.Největším zástupcem je Kakadu arový (Probosciger aterrimus)

korelaKorela chocholatá (Nymphycus hollandicus)

Kakaduové

kakaduKakadu arový (Probosciger aterrimus)

erKakadu přilbový (Callocephalon fimbriatum)

wefKakadu inka (Cacatua leadbeateri)

dggKakadu žlutočečelatý (Cacatua galerita)

tgtKakadu žlutolící (Cacatua sulphurea)

ggfgKakadu růžový (Elophus roseicapillus)

rgfKakadu brýlový (Cacatua ophthalmica)

fdgrKakadu molucký (Cacatua moluccensis)

White umbrella cockatoo  portrait over blue and black backgroundKakadu Bílý (Cacatua alba)

wertyuioKakadu filipínský (Cacatua haematuropygia)

fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffddddddddddddKakadu Goffinův (Cacatua goffini)

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>